Fem Sant Antoni

Quin barri volem?

Propostes interior illa Cinema Urgell

El Districte de l’Eixample ha presentat el primer esborrany de com serà el futur interior d’illa de l’antic cinema Urgell, que costeja l’empresa que explotarà l’espai de l’antic cinema com a compensació pel canvi d’usos (deixa de ser equipament).  Amb una superfície de lleure de 1.000 m2, aquest espai ha de convertir-se en un lloc de lleure per a què en gaudeixin els veïns i les veïnes del barri de Sant Antoni. 〈Font de les dades: http://lameva.barcelona.cat/eixample/ca/noticia/presentem-lesborrany-del-futur-interior-dilla-durgell〉

La plataforma veïnal Fem Sant Antoni hem fet arribar al Districte un seguit de propostes perquè estudiï la possibilitat d’incorporar-les al disseny d’aquest espai:

1 Espais d’ombra tipus pèrgola on ubicar-hi bancs, previ estudi d’insolació del solar segons els edificis del pati d’illa.

2 Diferenciar l’espai de jocs per edats i en dues zones  (fins a 5 anys i 6-12 anys).

3 Aparcaments per a les bicis: col·locació d’elements per a l’aparcament de bicicletes.

4 Possibilitat d’instal·lar bústia-biblioteca. Es podria gestionar conjuntament amb la biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver o de gestió popular (Calàbria 66).

5 Possibilitat que a l’espai s’hi pogués programar a l’estiu “cinema a la fresca”, tot recordant l’antic cinema Urgell…

illacinemaurgell1

6 La coberta de l’aparcament és a una cota superior a la de la superfície de l’àrea de lleure, i constitueix un espai força important, amb potencial per recuperar-lo també per a ús del veïnat o com a àrea de lleure. Aleshores ens preguntem:

Com es preveu aquesta coberta de la superfície d’aparcament?

Es poden plantejar diferents opcions:

  • Coberta enjardinada verda tipus extensiva (baix manteniment, vegetació crassa o herbàcia) o intensiva (amb arbusts i/o arbres petits, practicable i accessible com a zona d’estada amb bancs…).
  • Coberta condicionada com a zona verda per a l’accés per part dels ciutadans, com a parc infantil i disseny d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, etc.

L’ús de la coberta podria ser una prova pilot ecoinnovadora extrapolable en futurs projectes (aprofitament dels espais infrautilitzats dels terrats, interiors d’illa…).

Proposta de criteris generals a considerar

• Plantacions arbòries i arbustives de baix manteniment i necessitats hídriques.

• Accessibilitat, itinerari adaptat.

• Jocs adaptats per a nens amb diversitat funcional.

• Pel que fa al disseny i adquisició del mobiliari, com ara jocs, paviments, tancaments, etc., prioritzar elements ecodissenyats: ecomaterials, materials reciclats i/o respectuosos amb el medi ambient, criteris de consum responsable, reducció de la petjada de carboni, etc.

• Dipòsit d’aigües pluvials per l’autosuficiència hídrica de la zona enjardinada.

• Il·luminació ecoeficient amb leds.

• Pèrgola fotovoltaica que subministri energia solar a les lluminàries.

• Aparcabicis: col·locació d’elements per l’aparcament de bicicletes.

A %d bloguers els agrada això: