Fem Sant Antoni

Quin barri volem?

L’especulació entra amb força. El barri no està en venda!

Aquesta tardor, Sant Antoni està patint una plaga d’octavetes autòctones

i invasores d’altres ecosistemes el denominador comú de les quals

n’és l’especulació.

 Davant el poder implacable del mercat, les veïnes i els veïns hem de respondre:

El barri no està en venda!!!

Una de les conseqüències de les crisis financera, econòmica, política… fa que el diner cerqui nous nínxols d’oportunitat.

Els bancs –rescatats entre totes sense haver rebut cap retorn- ja no són rendibles;  l’especulació financera i borsària és massa incerta…

Així doncs, el diner s’acarnissa en un ús abusiu, si no il·lícit, dels habitatges i dels locals de zones potencialment atractives per al turisme o simplement per a l’increment especulatiu del lloguer.

I això acaba afectant la cohesió social i l’equilibri comercial del barri. Conseqüència invisible de tot plegat és l’increment del cost de vida del barri que va desplaçant les classes populars substituint-les per turistes, estudiants o professionals de pas i per  persones amb una poder adquisitiu més elevat.

Aquest canvi subtil no és tan evident com el canvi d’usos de botigues de proximitat per bars i restaurants però mica en mica, inexorablement, va canviant la fesomia del barri. És especialment visible a la part baixa del barri però s’està estenent arreu.

Mostra de tot plegat són les octavetes que podeu trobar arreu amb el reclam de ‘compro piso’. Fins i tot persones en nom d’immobiliàries fan visites porta a porta oferint la tramitació de la venda del pis. Són especialment insistents en pisos de gent gran.

Us convidem a enviar-nos mostres d’octavetes de compra de pisos que trobareu arreu a  femsantantoni@gmail.com I també ens podeu explicar casos accions de compra directa.

Ens cal que les institucions estableixin uns màxims de lloguer per zones.

especul2

especul

És l’Imperi de l’Especulació.

Però nosaltres tenim dret a viure amb dignitat.

Ens fan fora de Sant Antoni.

#Somveïnatdesantantoni!!!

Anuncis
%d bloggers like this: