Fem Sant Antoni

Quin barri volem?

Ens fan fora del barri?

Fem recompte entre totes de quantes botigues de barri han tancat per esdevenir establiments dedicats a la gastronomia i la restauració

 Sota casa hi havia una botiga de roba de la llar i una perfumeria.

Avui són 2 establiments de restauració.fem2

Aquest és un testimoni que, malauradament, s’està imposant al barri. Només cal donar-una volta per la zona baixa del barri i els voltants del mercat.

O bé, si sou lletraferits, llegir els reportatges del Time Out, La Vanguardia, l’Ara… Som un barri ‘hipster’ o de moda, a desgrat de moltes.

I podem llegir a la premsa: “Acabem d’obrir un bar al voltant del mercat de Sant Antoni. Si no ens acaba de funcionar, el vendrem i segur que hi guanyem”. Evidentment, el reportatge presenta a dues joves emprenedores i el seu local com a paradigma de la Marca Barcelona.

Massa sovint confonem emprenedoria amb especulació. Error! Posats a imaginar un barri equilibrat i cohesionat, hem de tendir a donar valor a l’emprenedoria social i solidària.

Una imatge que ho corrobora. Des de Fem Sant Antoni us demanem testimonis de males praxis al barri.

Hem arribat al convenciment que el barri no pot més.

Cal una moratòria de noves llicències, l’elaboració d’un Pla d’usos d’establiments de pública concurrència (bars, restaurants, alimentació, locutoris…) i d’un Pla de Desenvolupament Econòmic.

Ara és l’Imperi de l’Especulació.

Però nosaltres tenim dret a viure amb dignitat!

Ens fan fora de Sant Antoni!

#Somveïnatdesantantoni!!!

A %d bloguers els agrada això: