Fem Sant Antoni

Quin barri volem?

Fem el Jardí del veïnat!

Els veïns i les veïnes de Sant Antoni sabem que al barri nostre gairebé no tenim verd ni jardins. El que hi ha a l’avinguda Mistral és dins un aparador i entre reixes des de fa molts mesos. És tan escàs i fràgil que el tenim en vitrines. I és per això que en reclamem l’alliberament. Hi ha diverses solucions tècniques i ben estètiques per delimitar-lo o protegir-lo. Però no pot ser que l’espai verd sigui tan minso i a sobre estigui enreixat.

El diumenge 22 de gener, coincidint amb les Festes de Sant Antoni, vàrem alliberar un tros de jardí convertint-lo en “Jardí del Veïnat”. L’acció va ser compartida per veïns i veïnes aportant les nostres plantes, i fins i tot un nesprer . Vam plantar caputxines, algunes aromàtiques i plantes crasses, ben mediterrànies totes elles. També va participar en l’acció el col·lectiu LabArt, un grup de teixidors/es urbanes que fomenten la participació ciutadana amb tallers on fil i roba de tota mena hi són útils i presents. 

Però el Jardinet del Veïnat va tenir una vida molt curta. A Fem Sant Antoni apostem per un espai públic amb jardins compartits pels veïns, que s’allunyin de l’estil de parc públic ple de ciment a la que ens tenen acostumats i que apostin per una implicació activa del veïnat en el seu creixement i cura. En aquest article publicat al blog Alterconsumismo de El País Digital s’expliquen dos exemples propers de destrucció d’espai veïnal. Unim el jardinet creat de manera espontània a l’Avinguda Mistral amb la situació en la que actualment es troba l’Hort del Xino del veí barri del Raval:

http://elpais.com/elpais/2017/05/15/alterconsumismo/1494851311_228913.html

  Volem…

+ VERD! − tanques
+ ARBRES! − ciment
+ VEÏNAT! − especulació

PERQUÈ EL BARRI ÉS PER VIURE-HI!!!

A %d bloguers els agrada això: