Fem Sant Antoni

Quin barri volem?

Especulació, turisme i lloguers abusius

Per intentar explicar què està passant, Fem Sant Antoni hem preparat una exposició perquè totes les veïnes i veïns puguin tenir més informació sobre el greus problemes que l’especulació immobiliària i el turisme estan creant al nostre barri, i que n’entenguin les causes. Aquest és només un petit tast de tota la informació que hem anat recopilant mica en mica i que volem difondre perquè tothom prengui consciència que ens estan fent fora de casa nostra.

Al primer plafó de l’exposició s’informa sobre els problemes que genera el turisme a Barcelona i al barri. Destaquem que els beneficis que genera el turisme es queden en mans de poca gent (sobretot, de grups inversors especulatius), mentre que els problemes que crea els patim els veïns i veïnes que vivim a la ciutat. També hem posat de relleu que cada pis turístic (legal o il·legal) implica que es fa fora del barri una família i que es trenca el teixit social de Sant Antoni.

plafó1

Al segon plafó de l’exposició destaquem la gran pujada dels lloguers en relació amb els salaris per denunciar que els nous lloguers estan pensats només per a grups d’alt poder adquisitiu. També subratllem els desnonaments “invisibles” d’aquells veïns i veïnes que no poden assumir els nous preus del lloguer o a qui no es renova el contracte perquè es vol reconvertir l’edifici en pisos turístics o de lloguer de curt termini. Destaquem finalment el mòbing que molts veïns i veïnes pateixen perquè deixin els seus pisos. La ingerència de pisos turístics i d’especuladors als barris està fent que l’habitatge s’estigui convertint en un article de luxe.

plafó2

Al tercer plafó posem de relleu que l’habitatge és un dret social, no una mercaderia qualsevol. També destaquem la gairebé inexistència d’un parc públic d’habitatge que garanteixi aquest dret i posi límits a les lleis del mercat. Hi ha alternatives per frenar els canvis que estan fent fora la gent del barri i obligant a tancar el comerç de proximitat: des d’una regulació més estricta dels allotjaments turístics fins a  l’augment del parc d’habitatge social. Només cal voluntat política. No podem deixar la solució al problema de l’habitatge per més endavant. Hem d’actuar ara!

plafó3

A %d bloguers els agrada això: