Fem Sant Antoni

Quin barri volem?

Ambiental / Espai urbà

Sant Antoni és…

• Un dels barris de Barcelona amb un índex de contaminació més elevat, que arriba fins als 70 micrograms de N02, quan Europa ens en marca un nivell màxim de 40. 

• Un dels barris amb menys espai verd per habitant. Només té un 4,1% de superfície considerada verda. 

• Un barri on el 79% del veïnat pateix habitualment un nivell de soroll superior als 65dB (l’equivalent a un rentaplats o una aspiradora ), el nivell màxim recomanable segons la OMS. 

• Un ‘barri caramel’ on l’especulació immobiliària ha tirat l’ham i ja no el vol deixar. Els plans dels ‘voltors’ immobiliaris són comprar edificis sencers  per especular-hi, construir més a qualsevol solar buit i disposar de molts edificis i pisos, que ja no seran per acollir-hi famílies, sinó persones de pas. Això comporta la pèrdua de drets com a ciutadans (dret a l’habitatge, comerç de proximitat, serveis…), la manca d’espais per fer-hi equipaments i, finalment, la destrucció del teixit veïnal i social que hem anat ordint al llarg de segles…

Però també és…

Un barri popular, cohesionat i tossut, amb molts anys d’història comuna…

Quin barri volem?

Volem i exigim…

Viure amb dignitat i en un barri pensat pel veïnat i per al veïnat. Per això des del grup Ambiental i Espai Públic de Fem Sant Antoni hem iniciat un seguit d’accions per tal de reflexionar sobre l’ús del carrer, la reducció del trànsit i el soroll, i l’augment de massa verda en tots els espais on sigui possible: més arbres, més jardins comestibles gestionats pel propi veïnat, pel petit comerç més proper, per les escoles…, i més espais pel lleure i la convivència veïnal.

Els veïns i les veïnes de Sant Antoni sabem que al barri nostre gairebé no hi tenim verd ni jardins. El que hi ha a l’avinguda Mistral és dins un aparador i entre reixes des de fa molts mesos. És tan escàs i fràgil que el tenim en vitrines. I és per això que en reclamem l’alliberament. Hi ha diverses solucions tècniques i ben estètiques per delimitar-lo o protegir-lo. No pot ser que l’espai verd sigui tan minso i a sobre estigui enreixat.

A %d bloguers els agrada això: