Les 40 entitats de Sant Antoni i el Raval no acceptem la decisió de l’Ajuntament de tornar a obrir el trànsit a la Ronda de Sant Antoni i exigim un espai pacificat per als vianants.

Les 40 entitats a favor de la pacificació de la Ronda Sant Antoni volem mostrar la nostra profunda decepció per la decisió presa per l’Ajuntament de Barcelona de tornar a obrir la Ronda al trànsit. És incomprensible que després de quinze anys d’espai pacificat es prengui aquesta decisió, i a més es prengui d’aquesta forma.

L’Ajuntament no només vol acabar amb un espai que ha donat vida als barris de Sant Antoni i el Raval sinó que a més vol fer-ho ignorant la mobilització que més de 300 veïns i veïnes van protagonitzar a la Ronda el 29 de maig. Com pot ser, a més, que s’informi abans els mitjans de comunicació de les decisions que al propi veïnat?

Volem ser molt clars: la decisió que ha pres l’Ajuntament de fer tornar a passar el trànsit per la Ronda Sant Antoni NO GENERA CAP CONSENS. És més: s’ha pres sense fer cap mena de procés participatiu i amb reunions a porta tancada que no han permès obrir la decisió al conjunt del veïnat del Raval i Sant Antoni. Ignorant la voluntat de centenars de veïns i veïnes, famílies, associacions i entitats que fa molts anys que lluitem pels nostres barris i no mereixem ser tractades amb aquest menyspreu.

A aquesta cadena de despropòsits s’hi suma la convocatòria ahir d’una reunió on només han estat convidades part de les entitats signants del manifest i d’on deliberadament se n’ha exclòs a d’altres. L’Ajuntament no només ignora la nostra mobilització sinó que a sobre pretén dividir-nos. Per això volem tornar a parlar clar: NO ASSISTIREM a cap reunió fins que s’hi incloguin totes les entitats compromeses amb la conversió en zona de vianants de la Ronda.

En resum:

  1. No acceptem la decisió de l’Ajuntament de tornar a obrir el trànsit a la Ronda.
  2. Continuem exigint i continuarem lluitant perquè la Ronda sigui un espai pacificat d’ús per als vianants.
  3. Volem deixar molt clar que la proposta presentada per l’Ajuntament NO ÉS DE CONSENS.
  4. Instem l’Ajuntament a canviar de manera immediata les formes en què tracta i s’adreça al conjunt d’entitats que ens estem mobilitzant per millorar el nostre barri.
  5. Rebutgem assistir a la reunió on s’exclou part de les entitats i demanem una reunió amb l’Ajuntament on puguem ser-hi totes i on se’ns expliqui clarament quin és el projecte de reforma que l’Ajuntament pretén portar endavant.