L’any passat vam llançar des de Fem Sant Antoni la campanya “Ets un dels 3.500?” per denunciar que en els propers tres anys finalitzaven uns 3.500 contractes de lloguer al barri de Sant Antoni. 3.500 famílies estaven i estan en risc d’expulsió de les seves llars per pujades astronòmiques del lloguer mensual que ignoren els salaris actuals i que, per tant, no estan a l’abast de gairebé ningú, i perquè la gentrificació del barri promou activament la substitució dels veïns per una població flotant d’alt nivell adquisitiu interessada en lloguers a curt termini al centre de la ciutat.

Aquest any llancem la campanya “Desaparegut/Desapareguda.” Volem continuar denunciant l’expulsió de veïns i veïnes a Sant Antoni promoguda per l’especulació immobiliària sobre l’habitatge visibilitzant l’amplitud i varietat de les persones afectades per la finalització del seu contracte de lloguer i que es veuen obligades a marxar del barri.

La intenció d’aquesta campanya és seguir lluitant en defensa del dret social a l’habitatge, i en contra de l’abús i la violència sobre les persones que és la base de l’especulació immobiliària i el motor de la gentrificació del barri i de la ciutat.

Exigim a les diferents administracions polítiques que modifiquin les lleis sobre habitatge per tal de garantir d’una manera efectiva un lloguer assequible per a tothom. Entenem que la defensa del dret social de l’habitage passa també per la regulació dels preus del lloguer, construcció d’un parc d’habitatge públic de lloguer, i la derogació dels incentius fiscals que converteixen l’habitatge, que és un bé social, en un objecte d’especulació i un actiu financer d’alt rendiment econòmic.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Vídeo de la campanya: Quien sabe donde estan los vecinos

 

Cartells de la campanya

trobarpis_webselavaveure_weboficinesfons_webhaperdut_webfugintimmobiliaria_webaterroritzat_webacabament_web_esperava-la-comitiva-judic-web