La Mireia és una veïna de Sant Antoni que viu al carrer Calàbria amb els seus tres fills, un d’ells menor d’un any i, que com molts d’altres veïns i veïnes del nostre barri, ha hagut de sofrir la violència de l’especulació immobiliari actual al barri i a la ciutat.

La propietat no val voler negociar el contracte i la va denunciar. Va patir un primer intent de desnonament el 31 juliol de 2018, però la solidaritat i la presència de veïnat del barri i de col·lectius d’habitatge de la ciutat davant la porta i la negociació on va intervenir la tècnica de l’Oficina Municipal d’Habitatge, van fer desistir la comitiva judicial  de tirar endavant el desnonament.

Rabiosa per la suspensió del desnonament,  la propietat va moure els fils per tal que el pis de la Mireia, amb tres menors als seu càrrec, quedés sense llum en ple agost. Va estar quasi un mes sense llum, a les fosques en la negra nit, sense poder utilitzar la nevera per a conservar els aliments, sense poder cuinar ni tenir accés a aigua calenta, sense poder connectar un ventilador en plena canícula estival… un cas clar del que se´n diu assetjament immobiliari.

Gràcies a la pressió i l’acompanyament del grup d’habitatge veïnal de Fem Sant Antoni, l’Ajuntament i Endesa van arreglar el contracte i es va restablir el subministrament de llum a la família de la Mireia.

Ara, després de moltes i dures negociacions de la tècnica de l’Oficina d’Habitatge i la propietat, s’ ha arribat a un acord pel qual la propietat ha accedit a mantenir el contracte, a preu de mercat (això sí), possiblement fins que la família pugui accedir a algun habitatge de la Taula d’Emergència.

Des de Fem Sant Antoni estem orgullosos de la valentia de la Mireia i de la seva tenacitat per a defensar la llar dels seus fills. El seu cas és una petita victòria pel veïnat i ens recorda que JUNTES SOM MÉS FORTES i que podem plantar cara als especuladors immobiliaris que ens assetgen dia a dia per fer-nos fora de les nostres llars.

#laMireiaEsQueda