Mentre veïnes, entitats i algunes administracions intenten fer front al terrible problema de l’habitatge, que ja podem considerar com una emergència social, altres es dediquen a fer d’especuladors.

Fa uns dies ens aixecàvem amb la notícia que la Generalitat de Catalunya posa en venda 47 immobles:

http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/20180509_Subhasta-de-47-immobles-procedents-dherencies-intestades

D’aquests 47 immobles, que procedeixen d’herències intestades i que, per tant, han acabat en mans de la Generalitat sense haver de comprar-les, hi ha 26 habitatges i dos edificis sencers. A Barcelona, els habitatges que es posen en venda són els següents:

2 habitatges al Gòtic

1 habitatge al Poble Sec

1 habitatge al Raval

1 habitatge al Guinardó

3 habitatges a Les Corts

2 habitatges a Nou Barris

1 edifici sencer al Gòtic

Si tots els polítics, quan fan declaracions, estan d’acord que la manca d’habitatge és un problema, algú ens pot explicar per què ara se’n desentenen en lloc de destinar aquests immobles a habitatge social? Si de tant en tant surten veus alertant d’una nova bombolla, en aquest cas del lloguer, es pot saber per què la Generalitat està actuant com un especulador més?

Des de Fem Sant Antoni demanem que la Generalitat es faci corresponsable del problema de l’habitatge i aturi sense cap dilació la subhasta. Aquests pisos han de passar immediatament a la bossa de lloguer social i cal que aquesta sigui la pràctica habitual per a tots els habitatges que passen a l’administració provinents d’herències intestades. La manca d’oferta pública fa impossible que es pugui complir amb el dret fonamental a l’habitatge, reconegut a l’article 25.1. de la Declaració de Drets Humans i a la Constitució Espanyola a l’article 47, i deixa via lliure als especuladors.

El que demanem, ja s’havia fet en anteriors ocasions:

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/84614/ca/govern-destinara-pisos-intestats-integracio-persones-especials-necessitats-economiques-socials.do

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/21064/ca/govern-cedeix-pisos-intestats-entitats-anim-lucre-acollir-persones-necessitats-economiques-socials-especials.do

Per tant, és la voluntat política (o la no voluntat) l’única cosa que frena la inclusió d’aquests habitatges en el parc de pisos dedicats a les persones amb pocs recursos.

En el mateix sentit, també demanem que els ingressos que es puguin obtenir després de la venda d’altres immobles o actius provinents d’herències intestades com aparcaments, locals comercials, etc.,  passin a incrementar la cartera d’habitatge públic per tal de frenar la sagnia de veïns dels nostres barris.

 

 

Anuncis