De nou, des de Fem Sant Antoni, hem de fer referència a uns vells coneguts del barri, i no per una raó que els hagi de fer sentir orgullosos. Elix, la constructora a la qual ja vam anar a fer una visita el passat estiu (https://femsantantoni.wordpress.com/2017/07/03/veinatvselix/) i a qui vam adreçar una carta (https://femsantantoni.wordpress.com/2017/07/03/carta-als-fundadors-delix/), novament fa fora una família del barri.

Elixexpulsa8

Aquesta vegada els afectats són cinc membres de la mateixa família, una parella amb els seus tres fills menors que des de fa uns anys viuen al barri. I és que els d’Elix s’han acarnissat a l’edifici on tenen la seva llar, la seva història i la seva vida, Parlament, 1-3. Amb ells seran 22 les persones que han hagut de deixar l’immoble per la cobdícia de l’especulació (http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/el-bloc-del-carrer-parlament-1-3/video/5676966/), que destrossa el teixit social del barri i dels seus habitants.

A aquests voltors no els atura ni la decència ni el patiment dels més vulnerables. La seva violència sobre les persones és condició necessària per al seu negoci (http://blogs.ccma.cat/senseficcio.php?itemid=58155&catid=1270).

Però, què hi ha darrere d’Elix?

Elix, fundada per Jaime Lacasa i Jorge Benjumea, és una constructora associada als grups Altamar (https://www.altamarcapital.com/) i Deutsche Financial Group (https://www.deutsche-finance-group.de/en/), que han trobat en el sector immobiliari un lloc d’on treure profit per als seus inversors, molts d’ells famílies de la societat catalana benestant, que fan servir els seus serveis per treure’n la màxima rendibilitat possible, una rendibilitat de números sense ànima que fa que moltes famílies es vegin privades de la possibilitat de continuar a casa seva.

Però Elix no és només una constructora i prou. Elix forma part d’un entramat de 43 empreses, entre les quals es troba la immobiliària Km2 (http://www.km2.es/es/inicio/), que gestionen o tenen en propietat 32 edificis sencers i 351 habitatges i locals, segons va poder esbrinar el Sindicat de Llogateres.

Entramat Elix

El súmmum de la hipocresia és que Elix blanqueja la seva imatge col·laborant en campanyes per a “la millora del paisatge urbà”. I nosaltres ens preguntem: com pot ser que l’Ajuntament permeti que aquest depredador immobiliari s’associï amb ells i més tenint en compte que s’haurà de fer càrrec de molts dels afectats per aquest voltor? És que l’administració no té consciència?

Elix façana

Des de Fem Sant Antoni continuarem atentes a tots aquests voltors que planen pel nostre barri. No ens aturarem fins que nosaltres no us fem fora a vosaltres. Us tenim vigilats.