Des de Fem Sant Antoni fa mesos que estem extremadament preocupats pel que ja és pot qualificar clarament de situació d’emergència social respecte a l’habitatge de lloguer al nostre barri. Fa mesos que veiem impotents com un degoteig constant de veïnes i veïns han de marxar de Sant Antoni per què no són capaços de fer front a les pujades exorbitants dels preus del lloguer.

L’1 de febrer de 2018, a l’Audiència Pública de l’Ajuntament de Barcelona vam traslladar al Regidor del Districte de l’Eixample, Sr. Gerardo Pisarello, la necessitat de convocar de manera urgent un Consell de Barri monogràfic sobre aquesta situació, a la qual cosa ell mateix es va comprometre. Però, com que aquest encara no s’ha convocat, no podem fer més que demanar-ho novament de manera urgent.

Darrere de cada desnonament (visible o invisible) hi ha la vida i el patiment de les persones que se senten impotents davant dels especuladors. No som només xifres. Hi ha persones que han de deixar els seus comerços de confiança, les seves escoles, els carrers que coneixen, els amics amb els que queden per fer el cafè quan tenen una estoneta, els veïns de l’escala que els hi agafen els paquets quan no són a casa, en definitiva, el seu barri.

No volem que ens facin fora. És per això que demanem a totes les administracions públiques que defensin el dret a l’habitatge. Que actuïn ja en favor de les persones i busquin solucions.

No ens faran fora. Ens quedem.

 

Anuncis