El 17 de febrer passat des de Fem Sant Antoni vam fer una consulta per escrit a l’Ajuntament de Barcelona. Estem molt preocupades pel que passarà una vegada acabi la moratòria establerta sobre l’adjudicació de llicències per a nous bars, restaurants o botigues de souvenirs. Les obres de la Superilla de Sant Antoni i la imminent obertura del mercat fan que el nostre barri sigui centre de totes les mirades, sobretot les d’aquells que volen fer negoci a costa del teixit comercial de proximitat que ha estat inherent a la fisonomia del barri.

Mentre s’acaba de redactar i aprovar el nou pla d’usos de Sant Antoni, sembla que tinguem l’espasa de Dàmocles penjant a sobre dels nostres caps. La moratòria de noves llicències s’esgota a final d’aquest mes de febrer; i si mentre ha estat vigent les veïnes ja hem estat espectadores de l’obertura de més i més bars i restaurants amb l’excusa que la llicència ja havia estat demanada abans, ara que s’esgota temem que aquests establiments es multipliquin encara més.

Durant la celebració del Consell de Barri de Sant Antoni del 18 de desembre vam preguntar als representants del consistori què passaria amb la moratòria. Ens van assegurar que es mantindria fins que el nou pla d’usos entrés en vigor. Però també vam decidir fer una pregunta formal per tal d’assegurar-nos que això és cert i que no hi ha cap escletxa que permeti que es continuï amb el monocultiu a Sant Antoni.

Seguim esperant resposta.