És un dia qualsevol. Hem de buscar pis. De lloguer. Ens agradaria quedar-nos al barri on portem més de tres anys, però ara se’ns acaba el contracte i no ens renoven. Així que comencem a fer recerca de pisos als portals immobiliaris més coneguts. És 9 de gener de 2018. I aquí és quan comencem a patir. I molt. No podem pagar pràcticament cap dels pisos que s’anuncien a Sant Antoni.

quadrelloguers1

Això és el que li passa cada dia a més gent al nostre barri. I a molts altres de la ciutat. Fent aquesta petita prova durant només un dia hem pogut veure que només l’1’1% dels pisos anunciats (2 immobles) estan per sota o igual que el salari mínim (735,9€ mensuals). Si agafem com a mesura el salari més habitual (1.178€ mensuals segons l’ “Instituto Nacional de Estadística (INE) 2015”), comprovem que només el 35,2% dels pisos estan per sota. I això tenint en compte que, a més del pis, s’ha de pagar aigua, llum, menjar, …

quadrelloguers2

La realitat és que la majoria de pisos de lloguer al barri de Sant Antoni estan per sobre dels 1.500€ mensuals. El que demostra que ens estan fent fora. Sant Antoni no ens vol. Barcelona no ens vol. Qui pot pagar lloguers tan abusius? Nosaltres no. I la majoria de veïns tampoc. I no volem marxar. No renunciarem tan fàcilment al nostre barri.

No ens faran fora! Ens quedem!