Fa uns dies vam publicar un primer mapa dels bars i restaurants que hi ha al carrer Parlament i els seus voltants. Ara hem ampliat la zona i ens hem trobat un panorama encara més desencoratjador: superem els 100 bars i restaurants en unes poques illes de cases! (Vegeu la imatge.)

A les veïnes de Sant Antoni ens estan fent fora. Aquesta irrupció del monocultiu turístic i gentrificador als nostres carrers només ens durà a un barri sense cap personalitat i sense vida al carrer. Si hi afegim la proliferació de pisos turístics, hotels i establiments no residencials, constatem que el teixit social i la personalitat del barri està en perill.

D’altra banda, i com ja hem denunciat, la proliferació de terrasses dificulta la mobilitat i la convivència en l’espai públic del barri. No estem en contra de les terrasses, ni dels bars. Però aquesta uniformitat, el monocultiu pel que fa als negocis i la proliferació de terrasses que no respecten la normativa, envaint l’espai de totes, ens està fent fora dels llocs comuns, dels llocs que han de ser d’intercanvi, dels llocs que han de conformar l’espai convivencial per a tothom.

I als qui a sobre ens diuen ‘Salvem les terrasses’, els diem: ‘Salvem el veïnat’ primer –l’habitatge és un dret–, i ‘Defensem l’espai públic’ –privatitzat sovint per quatre rals– i la vialitat. Ja hem perdut bona part del comerç de proximitat i patit l’expulsió de massa veïns i veïnes.

• Els barris són per viure-hi, i no per viure’n!

• No ens faran fora!

#BarcelonaNoEstàEnVenda

 

 

 

 

Anuncis