El proper dissabte 1 d’abril els veïns i veïnes de Sant Antoni recorrerem el nostre viacrucis particular, la “Viacrisi d’un barri”. Com si es tractés d’un recorregut religiós, anirem parant a les diferents “estacions” de la nostra particular creu.

Són molts els espais del nostre barri que han estat marcats per l’especulació més agressiva i cruel i per l’elitització d’uns carrers amb tradició i vocació populars. I és que ens estan fent fora!

Només com a petit tast de tot el que està passant a Sant Antoni i per si algú encara es pregunta si estem vivint un calvari, us oferim algunes dades que hem anat recollint.

A Sant Antoni:

  • 500 pisos turístics legals i més de 400 d’il·legals
  • 900 pisos turístics=900 famílies menys sense poder accedir a un pis de lloguer
  • El 15% del total dels pisos de lloguer són només per a turistes
  • No hi ha oferta d’habitatge social
  • Estan tancant els comerços de tota la vida
  • Obren massa restaurants, alguns d’ells amb terrasses que no tenen llicència

I què impliquen aquestes dades? Les conseqüències són que augmenten els lloguers de manera abusiva, tant en habitatges com en locals comercials, i que els veïns i veïnes hem de conviure amb apartaments turístics legals o il·legals que alteren la convivència, entre d’altres problemes.  Això comporta que la fisonomia del barri estigui canviant, tant en la composició del veïnat que ha de marxar perquè no pot pagar el lloguer del pis com per la pèrdua del teixit comercial de proximitat que fa barri i que vertebra.

És per tots aquests motius, i per mil i una raons més, que us animem a participar a “La passió de Sant Antoni”, la Viacrisi d’un barri en perill d’extinció.

 

Processó del calvari veïnal

1 d’abril, 12:00h

Jardinets de l’Alguer (Calàbria/Av. Mistral)

 

No ens faran fora!

Anuncis