Veïns i veïnes de Sant Antoni no ens resignem que el nostre barri es vegi elititzat i transformat en una cosa que no reconeixem. Des de Fem Sant Antoni volem denunciar una nova utilització del nostre entorn per fer negoci i per desvirtuar la nostra essència: el nou web impulsat pels germans Adrià per fer publicitat dels seus establiments, amb la poca vergonya de canviar-nos el nom del barri pel seu cognom. Sí, veïnat, l’anomenen Barri Adrià! I quan veus al seu web opcions com “Regala El Barri”, comences a pensar que els l’estan regalant veritablement.

Amb cinc restaurants al barri i un al Poble Sec sembla que no en tenen prou. Veient les seves actuacions, es diria que no els agrada que Sant Antoni tingui una arrel popular i amb llarga tradició barcelonina. Volen disfressar-nos de barri ‘hipster’, que vesteix més…

Tampoc ens resignem que amb la seva supèrbia (demostrada amb el projecte que estan impulsant a Cala Montjoi, al Cap de Creus) vulguin fer-nos creure que és el seu cognom el que revitalitza el barri. De fet, part del problema pel qual ens veiem en la necessitat de lluitar tossudament ve propiciat per negocis com ara els seus, que estan pensats per a turistes d’alt nivell adquisitiu i per a les grans elits de la ciutat, i no pas per al veïnat ni amb el veïnat  com reivindiquem des d’aquí.

Els processos accelerats d’elitització als barris, com el que ara estem patint a Sant Antoni, comporten ineludiblement una substitució d’usos i l’expulsió gradual del veïnat.

Per això volem dir ben fort que…

El barri no és vostre!

Els barris els fan les persones i són per viure-hi!

Som barri de Sant Antoni!

 

Anuncis