Podeu veure el vídeo del debat electoral Municipals 2015 al barri de Sant Antoni en el següent enllaç

El dijous 14 de maig Fem Sant Antoni va celebrar el debat de les eleccions municipals del 24 de maig. Hi van participar 7 partits polítics, l’ordre de les intervencions va ser decidia per sorteig.

Tot seguit podeu llegir les propostes dels partits polítics pel barri de Sant Antoni

 1. Ciutadan’s : no les hem rebut
 2. PSC:
  Sant Antoni és un barri referent de Barcelona en matèria de cohesió i convivència, però això no vol dir que no hi hagin reptes, cal fer una realitat al nostre barri l’aposta per la ocupació i cal renovar l’aposta pels serveis públics.
  Hem de fer que el Cap Manso recuperi els nivells d’atenció d’abans de les retallades, fent les proves diagnòstiques quan calen i a ser possible al mateix centre. Hem de fer que serveis socials esdevinguin de forma efectiva un servei inclusiu, i que no cronifiqui les situacions de risc d’exclusió o vulnerabilitat. Un veí no pot ni ha d’estar eternament en situació de risc. Hem de crear el dret a les segones oportunitats.
  Hem de disposar d’un barri net i ben mantingut, no pot ser que els racons del barri, com el carrer Villarroel quedin en l’oblit del sistema de manteniment de voreres o asfalt. No podem permetre que diners públics previstos per neteja, es destinin a comunicació com està passant ara.
  Hem d’assegurar l’aposta pel mercat i fer un treball urbanístic i social de l’entorn del mercat, perquè esdevingui un pol econòmic que beneficiï a tothom.
  Hem de fer una realitat el nou institut de batxillerat. I en matèria d’ocupació, a més de polítiques actives d’ocupació, Sant Antoni és un barri carregat de iniciatives, cal doncs una aposta ferma al suport de l’economia social, de la cooperació,  com a fórmula per guanyar-se la vida.
 3. ERC: Barri de Sant Antoni
  Intentarem acabar les obres del mercat l’últim trimestre del 2016, per tal de garantir que la campanya de Nadal ja estigui el mercat i el seu entorn en marxa.
  Compromís que les placetes del mercat siguin d’ús públic, i no es converteixin amb un espai per terrasses o vetlladors dels bars.
  Obrir un procés participatiu principalment amb veïns i comerciants de la Ronda de Sant Antoni per tal de definir el seu futur un cop obert el mercat.
  Compromís de fer l’ampliació de l’Escola Bressol Tres Toms.
  Obrir un debat i estudiar la possibilitat de fer una nova escola bressol en un altre punt del barri.
  Remodelació del les placetes resultants de la reforma de l’Avinguda Paral.lel. perquè puguin tenir un ús pels veïns i les veïnes del barri.
  Obrir un procés participatiu per la reforma de l’Avinguda Mistral.
  Activar els serveis Socials del districte per tal de buscar una solució a les persones que viuen al carrer a l’Avinguda Mistral i el seu entorn.
  Millorar tots els interiors  d’illa del barri.
  Estudiar la possibilitat de convertir la Casa Tarragó (La Carboneria) en un equipament pel barri.
  Compromís de fer un menjador social,( això podria anar lligat amb el fet de dotar d’un local suficient a la ONG de Veí a Veí).
  Seguir amb la nostra política de donar suport al comerç de proximitat com sempre hem fet.
  Ens comprometem a millorar els orgues de participació del districte.
 4. PP:
  Desde el Partido Popular del Eixample no proponemos nada que no hayamos propuesto en estos últimos cuatro años. Nuestras propuestas, claras y concisas, buscan mejorar la situación del barrio y de sus vecinos.
  En Sant Antoni faltan equipamientos, algunos tan necesarios como una guardería, un casal para la gent gran, por ejemplo en el edificio de la ONCE,  y una residencia para los mayores. El déficit de equipamientos de este barrio acentúa el abandono del Ayuntamiento hacia los que más lo necesitan; un casal de gent gran no puede tener dos años y medio de lista de espera. Nosotros nos comprometemos a poner freno y darle la vuelta a esta situación creando los equipamientos que hacen falta.
  Demostramos nuestro compromiso impulsando las obras en el edificio de la ONCE que albergará entre otras cosas la escuela de adultos Pere Calders y varios equipamientos para el barrio y volveremos a hacerlo las veces que sea necesario. Todos nos encontrarán para trabajar en pro del barrio, impulsando por ejemplo, la transformación del Paralelo pero desde luego no gastando 2 millones de euros en iluminación. Pondremos el acento en dotar al barrio de los equipamientos necesarios pero también en la atención necesaria que puedan necesitar algunos vecinos. Ayudaremos a  aquellos que se dedican a ayudar y cuidar de los demás. Entidades y asociaciones que necesitan más compromiso por parte del Ayuntamiento para poder ayudar a todos aquellos que lo necesiten. No se puede permitir que VEÍ a VEÍ, por ejemplo, no dispongan de un local en condiciones donde poder realizar su labor, es por ello que tienen nuestro firme compromiso de proporcionarles los recursos necesarios.
  Los vecinos pueden estar seguros de que seguiremos defendiendo sus intereses y trabajando por sus barrios como hemos hecho durante todos estos años, pedimos su confianza una vez más para poder cambiar la ciudad, el Eixample y sus barrios mediante un Ayuntamiento mucho más cercano y sobretodo más eficiente.
 5. CUP Capgirem Barcelona
  La CUP Capgirem Barcelona és una candidatura independentista, de base assembleària, formada per persones, col·lectius i moviments implicats en lluites socials i veïnals. Volem ser una eina al servei dels moviments populars. Amb l’articulació de la crítica, la resistència i l’autoorganització de la classe treballadora volem posar fi a l’apropiació de la riquesa per part de les elits econòmiques, i a l’opacitat i la impunitat dels lobbies de la ciutat. Ens constituïm com a candidatura municipalista perquè és l’hora de fer fora els responsables de les polítiques desenvolupades per l’Ajuntament de Barcelona des del 1979. Volem pa, sostre i llibertats.
  El barri de Sant Antoni afronta un seguit de problemàtiques amb els altres barris de l’Eixample, però també amb el Poble Sec o el Raval. De manera concreta, destaquen el dèficit en matèria d’equipaments i serveis públics, la manca de zones verdes i una alta contaminació ambiental. La bombolla turística ha donat lloc a la proliferació d’hotels i pisos turístics, i la promoció com a «barri de moda» també ha donat lloc a l’aparició de locals d’oci en detriment del comerç de proximitat.
  La propera reobertura del Mercat de Sant Antoni obre una oportunitat ideal per replantejar el barri que volem, repensant les rondes, els voltants del Mercat i l’Avinguda Mistral.
  Des de la CUP pensem que les lluites veïnals dels propers anys tindran noms propis: la presó Model, el CAP Manso i l’Hospital Clínic, el solar de Germanetes i l’IES Viladomat, Calàbria 66, el Paral·lel, la Ronda de Sant Antoni i el Mercat de Sant Antoni.
  1. Volem participar. Òrgans de participació vinculants. Capgirar els Consells de Barri i les Audiències públiques. Compartir la informació que es tracta als òrgans de govern del districte. Impulsar processos participatius davant de les grans decisions que ens afectin com a veïns i veïnes, com ara el Pla Director de barri.
  2. Volem que l’ensenyament sigui públic. Remunicipalitzar progressivament centres educatius concertats. Volem que la oferta de places públiques del barri s’ajusti a la demanda. Volem que el veïnat de Sant Antoni pugui passar per la bressol, l’escola i l’institut sense sortir del barri, com passa en qualsevol població que tingui 40.000 habitants.
  3. Evitar l’externalització i la privatització del CAP Manso i de l’Hospital Clínic.
  Remunicipalització dels serveis de salut. Donar capacitat executiva als Consells de Salut. Garantir l’atenció sanitària sense exclusions 24h al dia.
  4. Cap persona sense casa. Aturar els desnonaments i forçar el lloguer dels pisos de la SAREB per persones necessitades. Crear un espai nocturn de baixa exigència a Sant Antoni per a les persones sense llar de l’Avinguda Mistral.
  5. Remunicipalitzar equipaments i centres cívics. Gestió directa de Cotxeres Borrell i Golferichs. Dotar de més autonomia espais com Calàbria 66. Recuperar espais comunitaris i privats en desús. Cedir locals a entitats del barri en format similar al «Pla Buits», començant per l’associació De Veí a Veí.
  6. Dotar d’autonomia alguns espais per a la gestió veïnal: antiga presó Model, Calàbria 66, Germanetes, entre d’altres.
  7. Aturar l’impacte negatiu del turisme i els locals d’oci. Suspendre noves llicències d’hotels i pisos turístics. Obrir un debat veïnal sobre el turisme a Sant Antoni.
  8. Recuperar l’ús de l’espai públic al carrer, facilitar les activitats de les entitats en l’àmbit cultural. Volem places i carrers plenes de gent. L’Ajuntament i les ordenances han d’estar al servei del teixit associtatiu, no a la inversa.
  9. Reduir el trànsit privat mitigant així la contaminació i el soroll. Peatonalitzar el carrer Borrell. Impulsar recollida d’escombraries porta a porta.
  10.- La CUP-Capgirem Barcelona reivindica el seu caràcter independentista. Volem que Barcelona s’afegeixi a l’AMI. Participar en l’Assemblea de càrrecs electes dels Països Catalans i donar-li impuls. Ser part activa en la mobilització popular necessària per obrir un procés constituent cap a la República Catalana.
 6. CiU: Sant Antoni
  El barri de Sant Antoni té l’ànima en el seu mercat, la reforma del qual acabarem pròximament.
  La finalització de la remodelació ens permetrà guanyar espais i places per als veïns, afavorir la convivència i el veïnatge amb Ciutat Vella i el Poble-sec i impulsar l’activitat econòmica.  Igualment, treballarem per posar a disposició dels veïns nous equipaments que responguin a les necessitats del barri.
  Què farem al barri de Sant Antoni?
  ·Posarem en funcionament l’edifici de Calàbria, 66, (antiga seu de l’ONCE), amb
  els equipaments que s’hi havia previst, com a nou centre per a les entitats del barri.
  ·Traslladarem l’Escola d’Adults Pere Calders a Calàbria, 66, millorant i augmentant l’oferta educativa del centre.
  ·Finalitzarem el nou Mercat de Sant Antoni.
  ·Reformarem la ronda de Sant Antoni, tot desenvolupant un procés participatiu amb veïns i comerciants del barris de Sant Antoni i del Raval. Amb el nou mercat ja en funcionament, recuperarem l’espai que havia ocupat el provisional, que esdevindrà un nou carrer pacificat.
  ·Obrirem 4 noves places en els espais obtinguts amb la reforma del mercat.
  ·Treballarem per dinamitzar les 6 noves places que ha generat la reforma de
  l’avinguda del Paral·lel efectuada en el mandat 2011-2015.
  ·Remodelarem la ronda de Sant Pau per dotar els veïns de nous espais de
  convivència.
  ·Ampliarem l’escola bressol 3 Tombs.
  ·Portarem a terme el pla de conservació i millores que donin resposta a les necessitats de l’Escola Ferran Sunyer.
  ·Construirem un Institut Públic que donarà servei als joves del barri (futur Institut Viladomat).
  ·Reforçarem la xarxa de resposta social del barri de Sant Antoni col·laborant
  estretament amb les entitats del barri.
  ·Aplicarem el nou Pla d’Il·luminació al barri, aportant més lluminositat i de manera més eficient.
  ·Incrementarem les accions dels Serveis de Neteja Municipals.
  ·Continuarem augmentant les operacions de Guàrdia Urbana, tot col·laborant amb el Mossos d’Esquadra.
  ·Impulsarem una xarxa d’economia social i solidària per crear ocupació i generar noves oportunitats.
  ·Intensificarem el pla d’acció de l’Avinguda Mistral, tot reforçant les accions de Serveis Socials, neteja, seguretat i il·luminació. En aquesta línia també incrementarem i millorarem els jocs infantils de l’avinguda.
  ·Desenvoluparem a l’Avinguda Mistral una zona d’esbarjo d’animals de companyia.
  ·Incrementarem l’espai disponible de zona verda al barri amb l’obertura d’un nou interior d’illa i amb el guany de noves zones verdes.
  ·Continuarem impulsant projectes d’integració i de reforç del teixit associatiu com ha estat el projecte XEIX.
 7. Barcelona en Comú
  Propostes Barcelona en Comú per al barri de Sant Antoni
  Millorar el sistema educatiu al barri de Sant Antoni
  –   Farem gestions per incrementar el nombre d’escoles bressol, de centres d’infantil, primària i secundària. En especial, ampliarem per aquesta legislatura l’escola bressol 3 Tombs.
  –    Pressionar per revertir les retallades en educació i la massificació conseqüent, i implantar la sisena hora, cobrir les substitucions i garantir que l’escola (Ferran
  Sunyer) disposi dels espais i els recursos humans necessaris.
  Millorar la salut i l’acció social a l’Eixample
  –    Vetllar, conjuntament amb el Consorci Sanitari de Barcelona per la salut del
  veïnat de forma que s’aturi la derivació de malalts a centres privats així com l’ús dels espais públics amb finalitats privades. Per això volem fomentar el CAP Manso i retornar-li les especialitats que ara es deriven al Sagrat Cor i volem aturar el
  desmantellament de l’Hospital Clínic, les privatitzacions (Barnaclínic) i les retallade s dels seus serveis.
  –    Dimensionar l’atenció social a escala de barri, definint els serveis amb més personal i menys rotació laboral (els serveis socials del barri de Sant Antoni tenen una rotació del 90 %).
  –    Major coordinació entre acció social i salut per tal de detectar situacions de vulnerabilitat i poder donar respostes més efectives.
  Reduir els impactes negatius del turisme
  Reduir els impactes negatius del turisme, sent més estrictes amb el control, les inspeccions i les condicions per a llicències d’allotjaments d’ús turístic, bars, restaurants i locals d’oci nocturn.
  Cal elaborar, amb la participació de tots els actors corresponents, un Pla Especial Urbanístic de Regulació del Turisme.
  Lluitar contra la proliferació desordenada de terrasses
  Incrementar el control així com vetllar perquè ocupacions privades amb finalitats econòmiques no utilitzin espais públics emblemàtics en detriment de l’ús i el gaudi de la ciutadania. Es proposa una taula de treball composta per administració, comerciants i veïnat.
  Implementar eixos verds a Sant Antoni.
  Aprofitar les oportunitats de nous espais públics i activitats derivades de la reforma del mercat de Sant Antoni (les quatre places que s’originen al mercat i l’espai que ocupa actualment el mercat provisional a la ronda de Sant Antoni) per a implementar eixos verds i pacificar trams, dotant-los de diversos usos per al veïnat. Defensem què es poden aplicar formes d’urbanisme tàctic amb usos diferents de l’espai públic en funció de les hores i els dies.
  Elaborar un pla d’usos i projectes urbanístics participats que garanteixi la convivència d’activitats i la priorització de la qualitat de vida del veïnat. De la mateixa manera volem garantir la participació veïnal en tots els projectes urbanístics del barri: la reforma del Paral·lel, els patis del mercat de Sant Antoni o la ronda de Sant Antoni Promoure el comerç i productes de proximitat a Sant Antoni i facilitar la venda de productes directes del camp al nou mercat.
  Fomentar activament el desenvolupament comunitari i la participació́ en la xarxa associativa i veïnal.
  –    Promocionar les xarxes de solidaritat com els bancs d’aliments, el banc del
  temps.
  –    Donar suport a l’autogestió i a les iniciatives del barri pel que fa a l’ús d’habitatges o edificis buits. Defensem un model ‘autogestió ciutadana per Calabria 66.
  –    Fer un inventari d’oportunitats del barri per combatre la desigualtat: edificis buits, locals, oportunitats de feina dins la xarxa del barri.
  –    Promocionar l’economia social i el cooperativisme, fomentant iniciatives de treball col·laboratiu i de proximitat.
  Omplir de contingut els plenaris i les audiències públiques del districte, per avançar cap a mecanismes de presa de decisions participades i promoure la participació activa de la ciutadania. Incrementar totes les formes de participació del veïnat a la pluralitat de taules i consells: consells de dones, de salut, de comerç, consell escolar i taula de persones amb discapacitat.
Anuncis