Jornades d’Autoorganització popular

http://parlamentciutada.cat/iniciativa-en-proces-empoderament-i-autoorganitzacio

Cartell-Jornades-Autoorganització-1024x724

Parlament Ciutadà impulsa aquestes jornades coorganitzades per Procés Constituent de Barcelona (PrC) i Trobada Popular Municipalista (TPM), obertes als moviments socials de Barcelona, amb els següents objectius:

  • Potenciar el reconeixement mutu entre espais socials, col·lectius, projectes i moviments que treballen per a la transformació social mitjançant processos d’autoorganització i empoderament popular.
  • Compartir coneixements, experiències, metodologies, recursos i serveis.
  • Definir prioritats i coordinar iniciatives d’intervenció política i d’unitat d’acció entre el veïnat, les organitzacions i els projectes de transformació social a cada barri, anant més enllà d’una problemàtica particular o d’un moment electoral.
  • Aprendre a reflexionar i actuar conjuntament.

Aquestes jornades, a través d’exposicions, debats i tallers, permetran valorar experiències sobre cooperació entre els barris de la ciutat, les millors pràctiques quant a la municipalització i l’autogestió col·laborativa de bens comuns, així com identificar els elements significatius de l’economia comunal i la planificació i ordenació d’activitats i espais públics.

Des de diferents angles, s’abordarà com enfortir les xarxes d’autoorganització, enriquir la cultura política i incrementar l’empoderament de la ciutadania.

Al llarg de les jornades, les persones assistents podran participar en l’elaboració d’un mapa de moviments socials de Barcelona.

Programa

Divendres, 17 d’abril
18:00 Rebuda, acreditació e inscripció de participants
18:30 Obertura i presentació de la sessióExposició dels objectius, de les protagonistes implicades, els reptes i el programa de les jornadesInvitació a deixar petjada en el mapa físic/virtual de les lluites i dels espais de confluència dels barris de Barcelona
18:40 Experiències de confluència als barris.Qui són? Com prenen les decisions? ¿Com intervenen en la política del barri i la ciutat?

9barris Cabrejada

Assemblea del Barri de Sants

Espai de Coordinació

Fem Sant Antoni

Assemblea de l’Esquerra de l’Eixample

Plataforma Gestió Ciutadana de Barcelona (pendent de confirmació)

19:40 Autoorganització, cultura política i empoderament ciutadàItziar González, Manuel Delgado i Emma Alari
20:30 Torn obert de paraules
21:00 Cloenda
Dissabte, 18 d’abril
09:30 Rebuda, acreditació i inscripció de participants
10:00 Tallers :
Cooperació entre barris en iniciatives i lluites sectorials (sanitat pública, mobilitat, educació, infraestructures, aigua, suport mutu, etc.)
Municipalització i autogestió col·laborativa d’espais i equipaments públics, béns comuns i sectors estratègics
Economia comunal, recursos i infraestructures, cooperació material entre barris i col·lectius, economia social
Planificació i ordenació d’activitats i espais. Processos participatius, plans d’usos i altres eines
11:30 Descans
12:00 Plenària
Posada en comú del treball dels tallers i articulació d’un relat comúDefinició de les línies prioritàries que cal seguir treballant.Síntesi de les jornades.Calendarització i propostes de continuïtat
Conformació d’un equip de treball que elabori una proposta de treball i de continuïtat a partir dels eixos i les línies prioritàries identificades a les Jornades.
Anuncis