L’acte ha estat organitzat conjuntament per entitats veïnals i de defensa de la sanitat pública Fem Sant Antoni, l’Associació de veïns del barri de Sant Antoni, l’Assemblea d’usuàries i treballadores #Tancadaclínic i el col·lectiu de treballadores del CAP Manso.

Aquesta presentació és un pas més en les protestes setmanals que des de fa temps organitzen les entitats de defensa de la sanitat pública davant l’Hospital Clínic i el CAP Manso i que han anat creixent d’intensitat. Marca també una fita en la col·laboració transversal  entre els col·lectius de persones  treballadores, usuàries i veïnes dels diferents centres per prendre consciència de les greus amenaces al sistema sanitari públic i les possibles actuacions que entre tots podem emprendre.

És per això que l’acte tenia com objectiu exposar als veïns i veïnes el procés de retallades i privatitzacions que estan patint la sanitat catalana i específicament els seus efectes en els centres sanitaris de referència en aquesta zona de la ciutat (CAP Manso i Hospital Clínic) que han vist com es transfereixen  sistemàticament recursos i serveis  públics cap a l’ Hopital Sagrat Cor, de titularitat privada, en detriment dels centres públics.

Es van posar exemples quotidians de com això afecta dramàticament als veïns i les veïnes (creixement de les llistes d’espera, reprogramacions constants, manca de material, pèrdua de qualitat assistencial) i quins drets com a usuaris poden exigir, reclamant no ser derivats a un centre privat.

Per últim es va obrir un ampli torn de paraula on els assistents van poder participar de manera activa a l’acte preguntant als ponents i aportant les seves valoracions i experiències personals.

A la sessió van intervenir metges, metgesses i  infermeres de l’Hospital Clínic i el Centre d’Atenció Primària (CAP) Manso.

Els punts tractats han estat els següents: Podeu consultar les presentacions dels ponents.

  • Breu història de la privatització del sistema sanitari públic català. Presentació historia
  • Com afecten les retallades i les privatitzacions al CAP Manso. Presentacions CAP Manso i CAP MANSO2
  • El procés de privatització i retallades a l’Hospital Clínic i transferència de serveis al Sagrat Cor.
  • Les mobilitzacions en defensa de la sanitat pública. Què podem fer com a ciutadans responsables?
  • Torn de preguntes i intervencions del públic. Podeu consultar les preguntes del públic en el següent document: preguntes

Àlbum de fotos xerrada sanitat

Anuncis