Fem Sant Antoni vol ser un espai de confluència de col·lectius, moviments i veïns i veïnes, que volem decidir sobre els afers del barri que afecten la nostra vida quotidiana. Creiem que a través d’una ciutadania activa, compromesa, autoorganitzada i que promogui el poder veïnal, es poden construir noves maneres de fer política més democràtiques, obertes, participatives i inclusives.

Des de Fem Sant Antoni creiem que qui millor coneix els problemes, les oportunitats, les necessitats, els desitjos i la força del barri som els veïns i les veïnes i que, per tant, som agents legítims per imaginar-ne el futur i decidir quin barri volem.

Els veïns tenim el dret, i també el deure, d’incidir sobre els aspectes que afecten el nostre entorn, com ara serveis públics, urbanisme, medi ambient, educació, cultura, salut, habitatge, model econòmic, cohesió social…

En aquest sentit, creiem que l’urbanisme determina la nostra qualitat de vida i afecta tots els àmbits abans esmentats. En un moment en què el barri s’està transformant profundament (avinguda Paral·lel, mercat de Sant Antoni, Avinguda Mistral…), els veïns hem de participar activament en l’elaboració dels projectes urbanístics i no ser simplement consultats i amb prou feines.

Pensem que el nostre barri no és un territori aïllat i que compartim objectius sobre el model de ciutat que volem amb els barris veïns de l’Eixample Esquerre, Poble Sec, Raval… Per tant, tot i que la nostra prioritat sigui el barri, també hi volem obrir espais de col·laboració que donin una visió de conjunt i de qualitat de ciutat.

L’objectiu de Fem Sant Antoni és, doncs, contribuir a millorar i a transformar el barri de Sant Antoni perquè amb la participación de tots i de totes esdevingui el barri que volem.

Anuncis